Информация за конкурс

  • Длъжност, звено, административна структура:
  • Правоотношение:
    • Служебно
  • Описание на длъжността, формиране на заплата, информация за администрацията:
    • Длъжността „Старши експерт (счетоводител)“ в ОСИН – Благоевград е свързана с участие в реализирането на финансово-счетоводната дейност на териториалната служба. Служителят, който я изпълнява организира, ръководи, контролира и носи отговорност на основание нормативните актове за цялостната финансово–счетоводна дейност на териториалната служба. Приема и проверява по форма и същество първичните документи за извършените стопански операции и своевременно ги осчетоводява по съответните синтетични и аналитични сметки за воденето на които отговаря, съгласно изискванията на Единния сметкоплан и Националните счетоводни стандарти. Съставя първични и вторични счетоводни документи за отразяване на стопанските операции, като осигурява всеобхватно хронологично регистриране в ред съответстващ на извършването им, изготвя платежни документи и своевременно ги представя в банковите институции. Участва в съставянето на проектобюджета на ГДИН и тригодишната бюджетна  прогноза. Изготвя  справки и отчети и ги изпраща до ГДИН и Министерство на правосъдието в определените срокове. Отговаря за правилното изчисляване и своевременно внасяне на данъци, такси, запори и преводи.

      VІI. Граници (от - до) на заплатата, определена за длъжността за степен 1 – от 933 (деветстотин тридесет и три) лева до 1700 (хиляда и седемстотин) лева, съгласно Наредба за заплатите на служителите от държавната администрация (НЗСДА).

      Индивидуалните основни месечни заплати на служителите, които постъпват за първи път в ГДИН и имат професионален опит, надвишаващ минималния за длъжността, се определят, както следва:

      1.     При професионален опит, надвишаващ минималния за длъжността с до 1 година – в рамките на степен 1 на нивото на основната месечна заплата за длъжността;

      2.     При професионален опит, надвишаващ минималния за длъжността с от 1 до 7 години – в рамките на степен 2 на нивото на основната месечна заплата за длъжността;

      3.     При професионален опит, надвишаващ минималния за длъжността с над 7 години – в рамките на степен 3 на нивото на основната месечна заплата за длъжността.

      Размерите на индивидуалните основни месечни заплати се определят до размер на 70 % от сбора на минималния и максималния размер на основната месечна заплата по нива и степени за съответната длъжност, определени  в приложение № 1 към НЗСДА съгласно Вътрешните правила за заплатите на държавните служители по чл. 19, ал. 1, т. 2 от ЗИНЗС в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и териториалните й служби.

  • Изискана минимална степен на завършено образование:
    • Бакалавър
  • Минимален професионален опит:
    • 1 година/години
  • Ранг/Специфично наименование:
    • IV младши
  • Допълнителни умения и квалификации:
    • Професионална област на придобито висше образование:

      -         Област на висше образование: 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.8 Икономика, специалност „Счетоводство и контрол” или друга подходяща специалност от същото професионално направление.

  • Минимален размер на основната заплата:
    • 933 лв.
    * При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на спечелилия конкурса кандидат се отчитат нивото на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, и квалификацията и професионалния опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението и вътрешните правила, прилагани в съответната администрацията
  • Брой работни места, за които е обявен конкурс за тази длъжност:
    • 1
Начин за провеждане на конкурса
Начин за провеждане на конкурса (всички изброени):
Тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията
Интервю

* На основание чл. 14, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.
Място и срок за подаване на документи Документи и образци за кандидатстване