Информация за конкурс

  • Длъжност, звено, административна структура:
  • Правоотношение:
    • Служебно
  • Описание на длъжността, формиране на заплата, информация за администрацията:
    • I. Основна цел на длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при Областна дирекция по безопасност на храните - Ловеч /ОДБХ - Ловеч/ е:

      Да контролира осъществяването на ветеринарномедицинската дейност в областта на здравеопазването на животните, издадените ветеринарномедински документи при търговия, обмен и изнасяне или пускане на пазара на живи животни и зародишни продукти.

      II. Области на дейност на длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч:

      1. Клинични прегледи, диагностични изследвания и епизоотологични проучвания;

      2. Лабораторни изследвания;

      3. Имунопрофилактика и химиопрофилактика;

      4. Химиотерапия и имунотерапия;

      5. Карантина;

      6. Изолация;

      7. Възбрана;

      8. Умъртвяване и унищожаване на животнии, унищожаване на зародишни продукти;

      9. Обезвреждане или унищожаване на странични животински продукти;

      10. Диагностично клане;

      11. Санитарно клане;

      12. Дезинфекция, дезинсекция и дератизация и девастация;

      13. Създаване на предпазни зони за ограничаване разпространението на болестите по животните;

      14. Санитарен отстрел на живни животни.

      III. Необходими компетентности на длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч, съгласно длъжностна характеристика:

      1. Аналитична компетентност – способност да събира, обработва и анализира информация, да предлага ефективни решения.

      2. Ориентация към резултати – способност за постигане на високи резултати в съответствие с поставените цели.

      3. Работа в екип – да участва в екипи, които работят в сътрудничество за постигане на общите цели.

      4. Комуникативна компетентност - способност за ефективен обмен на информация и ясно изразяване в устна и писмена форма.

      5. Фокус към клиента /вътрешен/външен/ - способност за ефективно удовлетворяване на потребностите, интересите и очакванията на клиентите/потребителите на услугите и дейностите.

      6. Професионална компетентност – да притежава професионални знания и умения, които са необходими за успешно изпълнение на длъжността.

      7. Дигитална компетентност – да притежава знания и умения за обработване на информация, информационна сигурност и решаване на проблеми, които са необходими за успешно изпълнение на длъжността.

  • Изискана минимална степен на завършено образование:
    • Бакалавър
  • Минимален професионален опит:
    • 2 година/години
  • Ранг/Специфично наименование:
    • IV младши
  • Допълнителни умения и квалификации:
    • I. Минимални и специфични изисквания, които са предвидени в нормативните актове за заемане на длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч:

      1. образование: висше;

      2. степен на образование: магистър; 

      3. професионална област: ветеринарна медицина;

      4. минимален ранг за заемане на длъжността: ІV-ти младши;

      5. професионален опит: не по-малко от 2-години;

      6. длъжностно ниво по КДА: 9;

      7. наименование на длъжностно ниво по КДА: експертно ниво 5.

      II. Да отговаря на изискванията на чл. 7, ал. 1 от Закона за държавния служител.

      III. Допълнителна квалификация за длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч, съгласно длъжностна характеристика за длъжността са:

      1. Компютърна грамотност;

      2. Свидетелство за управление на МПС.

      IV. Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което попада в хипотезата на чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител.

      V. Закон за Българската агенция по безопасност на храните.

      VI. Устройствен правилник на Българска агенция по безопасност на храните.

      VII. Закон за ветеринарномедицинската дейност.

  • Минимален размер на основната заплата:
    • 933 лв.
    * При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на спечелилия конкурса кандидат се отчитат нивото на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, и квалификацията и професионалния опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението и вътрешните правила, прилагани в съответната администрацията
  • Брой работни места, за които е обявен конкурс за тази длъжност:
    • 1
Начин за провеждане на конкурса
Начин за провеждане на конкурса (всички изброени):
Писмена разработка
Тематика на разработката: Законодателство в областта на ветеринарномедицинската дейност.
Интервю
Допълнителна информация за начина на провеждане:

I. Документите за участие в конкурса за длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч се подават в срок до 08.07.2024 г. - 17,00 часа по един от следните начини:

                                - на електронен адрес: rvs_11@bfsa.bg

                                - лично или чрез пълномощник в деловодството на административната сграда на Областна дирекция по безопасност на храните - Ловеч, която се намира на адрес: гр. Ловеч - 5500, ул. „Райна Княгиня“ № 3А, всеки работен ден от 09,30 часа до 17,00 часа.

Когато документите за участие в конкурса се подават от пълномощник, то към заявлението за участие в конкурса се прилага и нотариално заверено пълномощно в оригинал.

Когато документите за участие в конкурса се подават по електронен път заявлението за участие в конкурса и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители трябва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

II. Необходими документи, които кандидатите трябва да представят за подаване за участие в конкурса за длъжност главен инспектор в отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Ловеч са:

1. Заявление за участие в конкурса – Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2  от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители;

2. Декларация, подписана от кандидата и удостоверяваща обстоятелствата по чл. 7, ал. 1 от Закона за държавния служител;

3. Копие от документи, удостоверяващи придобитата образователно -квалификационна степен и правоспособност, които се изискват за заемане на тази длъжност;

4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит;

5. Копие от документ за придобит ранг, при наличие на такъв;

6. Нотариално заверено пълномощно в оригинал в случай, че документите се подават от упълномощено лице.

Документи, които са на чужд език следва да бъдат представени и с легализиран превод на български език.

Документи, които са издадени в чужбина следва да бъдат признати, по реда на Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища, приета с Постановление № 168 на Министерския съвет от 2000 г., обн. в ДВ, бр.  69 от 2000 г., последно изменен и допълнен в ДВ бр. 43 от 16.05.2023 г.

III. Копие от длъжностна характеристика за конкурсната длъжност да се връчи на кандидата срещу подпис – при лично подаване на документите за участие в конкурса; при подаване на документите, чрез пълномощник – да се изпрати на посочения от кандидата в заявлението му за участие в конкурса, електронен адрес или да му се изпрати  с препоръчано писмо с обратна разписка, а при подаване на документите по електронен път – да му се изпрати на съответния електронен адрес, посочен в него.

IV. Списъците и други съобщения във връзка с конкурса да се обявяват на Интернет страницата на Българската агенция по безопасност на храните, в рубрика „Конкурси“, в сроковете, които са определен в Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители

V. Основната работна заплата за длъжността е в размер от 933 /деветстотин тридесет и три/ лева до 2 800 /две хиляди и осемстотин/ лева, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, приета с ПМС № 129/26.06.2012 г. и Класификатора за длъжностите в администрацията.

VI. Минималният размер на основната заплата за длъжността е 933 /деветстотин тридесет и три/ лева, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, приета с ПМС № 129/26.06.2012 г. и Класификатора за длъжностите в администрацията.

Основният размер на заплатата за длъжността ще бъде определен в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация и Класификатора за длъжностите в администрацията.

 


* На основание чл. 14, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.
Място и срок за подаване на документи Документи и образци за кандидатстване